2017. október 1.

Csirkemell caprese

vagyis mozzarellával és friss bazsalikommal a la Fördős Zé..... igen, ez annyira jó recept, hogy kottából készült. Majdnem. Az egyéni ízlés azért benne van, mondjuk néhány százaléknyit eltértünk a recepttől. Duplán férfimunka ☺ Méltó helyre kerültek az utolsó friss bazsalikom leveleink és az első ízben hozzánk került valódi bivaly mozzarella is.


Hozzávalók (4 adaghoz):

4 fél csirkemell filé
25 dkg mozzarella (bivaly az igazi, de ha nem is az, semmiképp se a „pizza mozzarella” névre hallgató valami legyen, hanem a 10 dekás lében úszkáló)
25-30 dkg koktélparadicsom félbe vágva
4 nagy gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
1-2 evőkanál balzsamecet
frissen őrölt feketebors
repceolaj (az olivaolaj nem bírja igazán a sütést!)
1 kis ág rozmaring
friss bazsalikom levelek.


A csirkemelleket sóval, frissen őrölt borssal megfűszerezzük, majd kevés olajon minden oldalról jól körbesütjük. Ha egy mód van rá, abban az edényben lássunk hozzá, amit utána a sütőbe is be tudunk tenni. Pirítás után szépen elrendezzük a szeleteket és a tetejükre tesszük a felszeletelt mozzarellát és rátesszük a rozmaring ágat is.
150 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeverés) toljuk és 15 percig sütjük.


Amíg ez sül, egy másik serpenyőben olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, sózzuk és dobva rázva pirítjuk, végül ráöntjük a balzsamecetet és összeforgatjuk. Ekkor rádobáljuk a friss bazsalikom leveleket és beleforgatjuk azt is.


A közben megsült húst kivesszük a sütőből, ráöntjük a ragut és visszatoljuk a sütőbe még kb. 15 percre. A csirkemellek vastagabb részének is át kell sülnie.
Krumplipürével tálaltuk, ami jól felveszi az isteni szaftot. Igazi gyors és pazar étel, az egészre nem kellett több mint 1 óra. Akár munka után, vacsorára is összedobható.

Gratula fiúk, ez igazán szép férfimunka volt ☺
Az ötletadó recept videoval itt látható


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése