2015. szeptember 2.

Jamie füge salátája

Jamie Olivernél találtam ezt az egészen izgalmasnak tűnő salátát. El is „raktároztam” magamban, mert tudtam, hogy ez igazán a nekünk való ízvilág lesz.
Már csak a fügére kellett várni....


Fügefa híján a piaci és üzleti kínálatra vagyunk szorulva. Sajnos. A piacon az őstermelőnek titulált (gyakorlatilag a kerítésen kilógó ágról letépett) diónyi zöld éretlen vacakokért 150 Ft-ot kértek el darabonként (!). Ekkor döntöttem el, hogy a piac felejtős... jó lesz nekem valamelyik multitól a külföldi füge.
És lőn... a türelem meghozta fügéjét....

Hozzávalók (2 adag):

1 csomag (80 gramm) levegőn szárított vékonyra szeletelt sonka
3 – 4 db nagyobb lila füge
5 – 8 dkg mozzarella
olivaolaj
balzsamecet krém
frissen őrölt színes bors
(friss bazsalikom levelek, ha vannak kéznél)

Az elkészítés, mint olyan, csak annyiból állt, hogy 2 tányérra elkezdtem pakolni a hozzávalókat:
a sonkát hosszú csíkokra vágtam és kicsit összetekerve a tányérra tettem. A fügékről lehúztam a hájat és 6 cikkre vágva szintén a tányérra pakoltam. A mozzarellát falatnyira tépkedve rádobáltam, kicsit sóztam és az egészet meglocsoltam egy kevés oliva olajjal és rápötyögtettem a balzsamecet krémből is. A végén őröltem rá egy kevés borsot és rászórtam a nagyjából összetépkedett bazsalikomot.
Fenomenális ízek, csak ajánlani tudom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése