2017. március 11.

Petrezselymes garnéla

Ünnepi ebédnek számít nálunk. Annyira finom és elegáns, ugyanakkor végtelenül egyszerű az elkészítése. A petrezselyem és a fokhagyma bőségesen elég, nem kell más fűszer hozzá. Egy édes chlilszósszal megkoronázva pazar.




Hozzávalók (2 adag):

kb. 30 dkg konyhakész rákfarok
fokhagyma
petrezselyem
citromlé + reszelt héj
vaj + olivaolaj

A rizshez:
1 bögre basmati rizs
apróra vágott petrezselyem zöld

A chili mártáshoz:
1 kápia paprika apró kockákra vágva
1-2 karika erős chilipaprika (ízlés szerint)
méz
fehér balzsamecet


A basmati rizst forró olivaolajon átforgattam, sóztam, majd felöntöttem 2-szeres mennyiségű vízzel. Elkevertem, és többet már nem bolygattam, hagytam fedő alatt megfőni, ez kb. 12 perc. Félretettem, jót tesz neki, ha áll egy kicsit. Tálalás előtt villával meglazítottam és belekevertem a friss aprított petrezselymet, villával elkevertem majd visszatettem rá a fedőt.


A kiolvadt garnélákat papírtörlővel alaposan leitattam és pár órára egy citromos-olivaolajos-fokhagymás pácba tettem. Felforrósított olaj-vaj keverékben nagy lángon kb. 2 percig sütöttem, közben rázogattam a serpenyőt. Ezután megfotdítottam őket és újabb 2 percet kaptak, majd a végén megszórtam az egészet a durvára vágott petrezselyemzölddel.


A chili mártáshoz (nem is igazán mártás ez) a kápiát és a chili karikákat egy kevés olivaolajon megcsapattam, hozzátettem a mézet, a balzsamecetet és a sót. Kicsit forraltam, majd félretettem.
Illatos, ízletes és könnyű ebéd volt, fokozható még majonézzel, tartárral,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése