2015. április 14.

Szakácsmustra Lajos Mari összefoglaló

18 remek recept érkezett erre a fordulóra, ahol Lajos Maritól választhattunk valami jó kis ételt vagy desszertet. Köszönöm a részvételt mindenkinek és örömmel „tálalom fel” az ínycsiklandó közös menüsorunkat:



Elsőként egy különleges előétel, avokádókrém paprikaladikban a Tűpárna és Habverő blogról. Gyönyörű színeivel tökéletes indítás


Kisildi egy érdekes mandulás burgonyakrokett elkészítésére vállalkozott. Ahogy elnéztem a hozzávalókat, bizony nekem is tökéletesen megfelelne önálló fogásként valamilyen finom mártással. Természetesen köretnek is kiváló.


Zsuzsa mama két ételt is választott, az első egy rokfortos körte ami az édes és sós különös párosítása miatt előételként és desszertként is megállná a helyét.


Másik, nagyon guszta húsos fogása pedig az uborkás fasírtrolád . Izgalmasan hangzik.


Ági Konyhán innen kerten túlról hozta ezt a bécsi fiáker pecsenyét. gyönyörű tálalásban, mint mindig. Igazán kedvcsináló étel ez is.


A Sünis kanál blogról csodás kijevi csirkemell érkezett. Különösen tetszik benne a mangalica zsírban sütés és az a kis káposzta saláta a tányéron


A Szőlőhegyi mesék blogról egy currys zöldséges pulykaragu érkezett. Nem titkoltam sosem, hogy ez az ízvilág az egyik nagy kedvencem. Örülök, hogy ilyen illatozó, finom fogás is bekerült a menübe.


Az Őrülten jó ételek elkövetőjétől mi más érkezhetett volna, mint egy őrülten jó káposzta és csirke párosítás. Jól hangzik, az biztos.


Konyhavirtuóz egy igazi, tavaszt és nyarat, kerti grillezéseket idéző zöld köretes remek és különös nevű pikáns sertésfodrot hozott.


Egy kicsit a tésztás ételek felé kanyarodva (hurrá) megkóstolhatunk egy bolognai lasagnét a Zsuzsi a fazékban blog jóvoltából. Örök kedvenc, klasszikus és mindig szívesen látom a tányéromon


Én sem választhattam mást, mint egy különleges kéksajtos diós körtés tésztát, amit már régebben kinéztem magamnak és most egyszerre sikerült minden hozzávalót beszereznem


A Takarékos konyhából egy húsvéti  tojásos kalácsfészek érkezett. Nagyon szépre sültek és mutatósak lettek


Ezzel el is érkeztünk a desszert szekcióhoz. Elsőként egy, nevében kissé megtévesztő, de annál finomabbnak ígérkező lekváros raviloit kóstolhatunk meg a Vöröskaktusz blogról. A szilvalekváros barátfülét juttatja eszembe.


Anditól egy Aranytepsiben sült áfonyás csokicseppes kekszet kaptunk. Ha ügyesen tartalékolunk, ebből későbbre eltehetünk néhányat.


Sünisüti zebratortája igazi tobzódás a jóban. Szépséges és gazdagon ízesített, tökéletes megkoronázása lehet egy ünnepi ebédnek is.


Egy nagy tányér igazán Abroszra való fahéjas csiga sem hiányozhat, ezt ráadásul nagyon szivesen elcsemegézném egy pohár tejeskávéval.


Kisbogár boszorkánypogácsáit pedig nem ártana jól elzárni egy dobozba, mert mire az asztalig eljutnak, igencsak megcsappan a létszámuk, olyan hívogatóak


Végül, de természetesen nem utolsó sorban egy elegáns, könnyed gesztenyés piskóta pogácsát kóstolhatunk meg A Brioche Cafeblog jóvoltából. A csokis-gesztenyés ízek évszaktól függetlenül nagy kedvencek nálam, így ki nem hagynám, bármennyire jól is laktunk, mire mindent végig kóstoltunk.


Nagyon örülök, hogy házigazdája lehettem ennek a remek kis játéknak. Élvezettel válogatok mások receptjeiben, mert meggyőződésem, hogy az embernek sokkal több dolog ízlik, mint ahogy azt elsőre gondolná. Bátorság, kísérletező kedv kell mindössze és teljes nyitottság az új ízek irányába. Megéri.

A következő, 10-dik forduló lebonyolítását pedig a Vöröskaktusz blog lelkes írója vállalta magára. Sok örömet kívánok neki is a következő fordulóhoz, és izgatottan várom, ki lesz a mustrára ítélt szakács.

10 megjegyzés:

  1. Köszi a háziasszonyi teendőt és hogy ilyen jó szakácsra esett a választásod, akitől ennyi finomságot tudtunk asztalra varázsolni! Kíváncsian várom én is a következő fordulót:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz összefoglaló lett! :) Köszi a játékot!

    VálaszTörlés
  3. Gazdag lett a választék hála Nektek :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper összefoglaló, nagyon guszta lett mindegyik finomság. Köszönöm szépen a játékot :-)

    VálaszTörlés
  5. Ó, de jó lett! Már nagyon vártam az összefoglalót! :) Örülök, hogy játszhattam. :)

    VálaszTörlés
  6. Igazi élmény volt játszani!:) Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen! :) Nagyon szép összefoglaló lett, a korábbbiakhoz képest egészen sokat játékba szálltak! :)

    VálaszTörlés
  8. Remek ételválasztás jellemzi a Szakácsmustra összefoglaló kínálatát! Finomabbnál finomabb leírások, fotók :) Gratulálok a résztvevőknek!!!

    VálaszTörlés
  9. Ügyes háziasszonya voltál a játéknak! Várom a következő kihívást :-)

    VálaszTörlés
  10. Ügyesek voltunk :) Együtt :) Én is várom, hamarosan kiderül.

    VálaszTörlés