2013. december 23.

Sajtos rudacskák

Klasszikus, talán régimódi, de azért még mindig szívesen elrágcsáljuk J  Egyszerű és nagyszerű, borozgatáshoz, sörkorcsolyaként, vagy csak úgy.



Hozzávalók:

60 dkg liszt (1/3 rész rétesliszt, 2/3 rész finomliszt)
15-18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
1 zacskó szárított élesztő
3 csapott kk só
Kb. 2-2,5 dl tejföl
10 dkg sajt

Varációk: 1 kk őrölt kömény, chili, fehérbors  mehet a tésztába


A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, beleszórjuk az élesztőt, a sót, (a fűszereket), beletesszük a tejfölt, összeállítjuk és legalább 1 órát pihentetjük.
1 cm-esre kinyújtjuk, felvert tojással bekenjük, rászórjuk a reszelt sajtot és derelyevágóval 10 cm hosszú, 1 cm széles rudacskákat vágunk.

Légkeveréses sütőben 170ºC-on 30 perc alatt megsütjük.






2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet ! Újévre tervezem megsütni ! Köszönöm a receptet !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta megsült? Nálunk is ez volt karácsonykor :)

      Törlés