2013. december 29.

Káposztaleves nagyon másképp

Kellemes emlékeket idéz fel bennem a frankfurti levesnek nevezett étel és gondoltam egyet, talán egy kicsit újítani kéne rajta. Pontosabban „átfűszerezni”… hogy legyen belőle valami extra, ami most a karácsonyi nagy evészet után még egy kicsit gyomorbarát is.



Hozzávalók:

1 – 2 sárgarépa
½  fejes káposzta
1 kicsi vöröshagyma vagy 1 kk krém
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
1 -2  gerezd fokhagyma
1 kk Kairói Shoarma (Kotányi Világjáró – petrezselyem, édeskömény, kurkuma, koriander, menta keverék)
1 kicsi szárított zöld chili, vagy zöld chili pehely
1 kk szárított fodormenta
tejfölös habarás vagy tejszín
lime lé
virsli karikázva (opcionális), enélkül is finom.

Az oliva olajra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletetlt fokhagymát, a reszelt gyömbért és kicsit pirítjuk. Beleszórjuk a shoarmát (ez már sós is, egyenlőre nem sózunk), és erre megy a felkarikázott sárgarépa. Sütjük – pirítjuk, majd apránként adagoljuk a vizet. Íbeletesszük a chilit és a fodormentát is. Akkor öntjük fel vízzel, ha a répa már majdnem jó, ekkor megy bele a káposzta, hogy ropogóssága megmaradjon. Néhány percig főzzük (pontosabban: ízlés szerinti puhaságúra), ekkor megy bele a felkarikázott virsli, majd beleöntjük a tejszínt és 1 kevés lime levet. Lisztes – tejfölös habarás esetén a lime elmaradhat.

Összerottyan és már kész is J


Egy nagy tányérral befalhatunk és utána jöhet a beigli és egyéb nyalánkságok 
(ha még maradtak J )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése